“SkillsLatvia 2019” pusfinālā sasniedz augstus rezultātus un kvalificējas finālam

skills1

Ventspils Tehnikuma audzēkņi Baiba Brasle un Emīls Vēbergs, izcīnot 1. un 2. vietu nacionālā jauno profesionāļu meistarības konkursa “SkillsLatvia 2019” pusfinālā, kvalificējās šī konkursa finālam. Fināls izstāžu zālē Ķīpsala norisināsies maija sākumā, un tajā tiks noskaidroti Latvijas labākie jaunie meistari dažādos arodos.

Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā 16. un 17. janvārī prasmju konkursā “Ēdienu gatavošana” piedalījās topošie pavāri no 18 profesionālās izglītības iestādēm, bet prasmes konkursā “Restorānu serviss” demonstrēja jaunie viesmīļi no 9 mācību iestādēm. Tradicionāli konkursi ēdināšanas un restorānu servisa konkursantiem notiek paralēli, lai viesmīļi viesu apkalpošanā varētu izmantot jauno pavāru pagatavotos ēdienus.

Ēdināšanas pakalpojuma specialitātes 4.kursa audzēkne Baiba Brasle piedalījās prasmju konkursā “Ēdienu gatavošana” un bija pārliecinoši labākā konkursantu vidū, izcīnot 1. vietu ar kopumā iegūtiem 93,47 punktiem un apsteidzot tuvāko konkurenti par 7 punktiem. Baibu konkursam gatavoja Ventspils Tehnikuma pedagoģe Anta Garbare. Savukārt šīs pašas specialitātes 2.kursa audzēknis Emīls Vēbergs prasmju konkursā “Restorānu serviss” izcīnīja 2.vietu ar 80,37 punktiem, atpaliekot no 1.vietas ieguvējas ar nepilniem 3 punktiem. Emīlu konkursam gatavoja Ventspils Tehnikuma pedagoģe Ilze Mūrniece.
skills2

Pavāru darba uzdevums sastāvēja no trīs moduļiem: uzkodām, pamatēdiena un deserta. Ēdienu sastāvā obligāti bija jāiekļauj lasis, kazas siers, vistas gaļa, līdz konkursa sākumam nezināms sakņaugs, bet desertā – svaigsiers.

Viesmīļu darba uzdevumā bija pusdienu galda klāšana, augļu plates izveidošana un svaigo lapu salātu gatavošana, dzērienu atpazīšana un pasniegšana. Kā arī jāpagatavo kafija Cappuccino, jāporcionē ēdieni un jāflambē augļi. Katram konkursantam pie pusdienu galda bija jāapkalpo 2 viesi.

Abos prasmju konkursos darba uzdevums bija jāpaveic 6 stundās, tāpēc konkursanti tika sadalīti divās pusfinālu dienās. Uzdevumus vērtēja nozaru eksperti Māris Jansons, Edgars Balodis, Līga Bušmane, Inese Vīcupa, Pēteris Repečko un Mārtiņš Kukojs.
Pagājušajā gadā Ventspils Tehnikumu “SkillsLatvia 2018” finālā pārstāvēja tikai nominācijā “Restorānu serviss”, kur augsto 3.vietu ieguva audzēknis Arvīds Valters.

Ventspils Tehnikums ļoti lepojas ar augsto sasniegumu, izsaka pateicību abiem konkursantiem, pedagogiem, kuri piedalījās audzēkņu sagatavošanā, un vēl veiksmi finālā!

Komentēt

*

*

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligāti aizpildāmie lauki ir atzīmēti.*