Kuģu pavārs

Kuģu pavārs

Programma: Ēdināšanas pakalpojumi
Iegūstamā kvalifikācija: vidējā izglītība un Kuģu pavārs – 3. profesionālās kvalifikācijas līmenis
Mācību ilgums: 4 gadi

Vairāk par programmu
Programmas akreditācijas Nr.
Iegūstamais kvalifikācijas dokuments Diploms par profesionālo vidējo izglītību
Mācību laikā jāapgūst: Vispārizglītojošie mācību priekšmeti
Profesionālie mācību priekšmeti:

  • Kuģa uzbūve
  • Drošība uz kuģa (Soloss)
  • Miltu izstrādājumu gatavošana
  • Ēdienu gatavošanas tehnoloģija
  • Tehnoloģiskās dokumentācijas izstrāde
  • Uzņēmējdarbības pamati
  • Dokumentu pārvaldība
  • Profesionālās datorprogrammas
  • Sabiedrības un cilvēka drošība
  • Viesu apkalpošanas organizācija
  • Pārtikas produktu prečzinība
  • Ēdināšanas uzņēmuma darba organizācija
  • Ēdienu noformēšanas pamati
  • Ēdināšanas uzņēmuma iekārtas
  • Kalkulācija un uzskaite
  • Sanitārija un higiēna
  • Darba un saimnieciskās tiesības
  • Profesionālās svešvalodas

Mācību laikā nodrošinātas praktiskās nodarbības darbnīcās, prakse un kvalifikācijas prakse.

Prakses vietas: Dažādos Latvijas ēdināšanas uzņēmumos, uz dažādām pasažieru prāmju līnijām u.c.
Prasības iepriekš iegūtajai izglītībai: Pamatizglītība
Iesniedzamie dokumenti:
  • Apliecība par pamatizglītību
  • Sekmju izraksts
  • Iesniedzot dokumentus, uzrādīt pasi
  • 4 fotokartītes 3×4 cm
  • Medicīniskā izziņa (veidlapa Nr. 027/u)
  • Citu valstu pilsoņiem pastāvīgās uzturēšanās atļauja
Uzņemšanas kritēriji
  • Ņemot vērā iepriekšējās izglītības mācību sniegumu vidējo vērtējumu
  • Pārrunas
  • Iegūtās prasmes pēc programmas apguves:
    • Plānot savu darbu un visu saistīto resursu racionālu izmantošanu
    • Pārbaudīt tehnoloģisko iekārtu, aprīkojuma, inventāra gatavību darbam
    • Uzturēt darba vietu un darba vidi atbilstoši sanitārajām prasībām
    • Kontrolēt tehnoloģisko karšu prasību un tehnoloģisko procesu ievērošanu ražošanas plūsmā
    • Īstenot izejvielu un produktu izsekojamības prasības
    • Pieņemt izejvielas un produktus no noliktavas un piegādātājiem
    • Izvērtēt saņemto izejvielu un produktu atbilstību pavaddokumentiem un normatīvajiem aktiem
    • Ievērot izejvielu un produktu uzglabāšanas režīmus un prasības
    • Sagatavot izejvielas un produktus ražošanas procesam
    • Veikt sagatavoto izejvielu un produktu pieņemšanu un ievietošanu noliktavās
    • Veikt izejvielu un produktu pirmapstrādi
    • Kontrolēt izejvielu un produktu apriti ražošanas procesā
    • Veidot tehnoloģiskās kartes ēdieniem un dzērieniem
    • Veidot kalkulācijas kartes ēdieniem un dzērieniem
    • Veidot ēdienkartes
    • Nodrošināt tehnoloģiskās dokumentācijas pielietošanu ražošanas procesā
    • Aizpildīt ražošanas procesa uzskaites un atskaites dokumentāciju
    • Veikt inventarizāciju
    • Gatavot starpproduktus
    • Gatavot ēdienus un dzērienus
    • Uzraudzīt ēdienu kvalitātes izmaiņas gatavošanas laikā
    • Gatavot veselīgu uzturu
    • Attīstīt Latvijas produktu gatavošanas tradīcijas
    • Noformēt ēdienus
    • Sagatavot ēdienus pasniegšanai
    • Piemērot atbilstošu uzglabāšanas veidi dažādi sagatavotiem produktiem
    • Nodrošināt produktu grupu saderību un produkta uzglabāšanas principus un derīguma termiņus uzglabāšanas procesā
    • Nodrošināt produktu, izejvielu, starpproduktu un gatavo ēdienu racionālu apriti uzņēmumā
    • Noteikt galda klājumam atbilstošus galda traukus, piederumus, galda veļu
    • Organizēt galdu klāšanu atbilstoši apkalpošanas veidam
    • Pieņemt pasūtījumu, uzklausot viesu vajadzības un vēlmes
    • Koordinēt pasūtījumu izpildi
    • Sadarboties ar kolēģiem darbu plānošanā un izpildē dažādos termiņos
    • Sazināties valsts valodā
    • Pielietot informācijas un komunikāciju tehnoloģijas dažādu profesionālo dokumentu sagatavošanā
    • Ievērot darba tiesību, darba aizsardzības un vides aizsardzības prasības
    • Ievērot ugunsdrošības, civilās aizsardzības un elektrodrošības noteikumus
    • Organizēt darba vietu atbilstoši darba drošības prasībām
    • Nelaimes gadījumā rīkoties atbilstoši situācijai un sniegt pirmo palīdzību cietušajiem
    • Iesaistīties uzņēmuma darbības attīstībā
    • Pilnveidot profesionālai darbībai nepieciešamās zināšanas
    • Lietot profesionālo terminoloģiju vismaz divās svešvalodās
    Pēc profesionālās kvalifikācijas iegūšanas jaunietis var:
    • Strādāt viesmīlības nozares uzņēmumos, kas nodarbojas ar ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu
    • Vadīt ēdināšanas uzņēmuma ražošanas un apkalpošanas procesus
    • Turpināt izglītoties augstākās izglītības iestādēs
    • Paaugstināt profesionālo kvalifikāciju uzņēmumos, kursos un semināros

     

     

    1. Laura
      01.03.2015 at 10:13

      Labdien, kādai jābūt vidējai atzīmei beidzot skolu , lai tiktu Ēdināšanas pakalpojumos uz pasažieru kuģa?

      • 03.03.2015 at 14:10

        Labdien!

        Vidējam vērtējumam jābūt vismaz 6 balles.

        Ar cieņu, skolas administrācija

    2. Andrejs
      23.05.2015 at 19:02

      Kuros datumos būs pārrunas?

    3. Jānis
      25.06.2015 at 14:01

      Labdien!
      Ja ir vidējā izglītība, tad var pieteikties par kuģa pavāru, un cik ilgi jāmācās?

      • 26.06.2015 at 09:13

        Labdien!

        Šajā profesijā uzņem ar pamatizglītības dokumentiem (var mācīties arī, ja ir vidējā izglītība, bet jāiesniedz pamatizglītības dokumenti). Jāmācās 1 gadu.

        Ar cieņu, skolas administrācija

    4. Lauma
      05.09.2015 at 12:05

      Sveiki. Ja esmu beigusi 10 klases man būtu jāmās 4 gadi jūsu tehnikumā, piemēram par ēdināšanas pakalpojumu programmā?

      • 05.09.2015 at 12:41

        Labdien!

        Jā, 4 gadi profesijā Ēdināšanas pakalpojumu speciālists ar vidējo izglītību. Bet var mācīties arī ESF grupa – 1 gadu par Kuģa pavāru, bet tas būs bez vidējās izglītības.

    5. Rainers
      02.06.2016 at 21:32

      Labdien!
      Vai ir iespēja mācīties par ”Ēdināšanas pakalpojumu speciālists uz pasažieru kuģiem”, ja vidējā atzīme ir 5,5 balles, un nav neviena nesekmīgā vērtējuma?

    6. Viktors
      12.06.2016 at 19:56

      Labdien!
      Vai tikai 13. jūnijā var pieteikties ?

    7. Ilze
      13.06.2017 at 11:22

      Labdien! Vai ir iespėja mācīties par Ēdināšanas speciālistu uz pasažieru kugiem, ja vidējā atzīme ir 5,25, bet eksāmeni ir nokārtoti labi?

    8. Ivanda
      01.07.2017 at 13:28

      Ja ir viena nesekmīga atzīme, nenoliku matemātikas eksāmenu, tad neskatoties uz to, var iestāties?

      • 03.07.2017 at 12:26

        Labdien!

        Var iestāties, tikai jārēķinās, ka uz šo profesiju ir daudz gribētāju un tas nozīmē, ka būs konkurss, kurā ņems vērā attestāta vidējo vērtējumu.

    9. Anete
      23.01.2018 at 20:16

      Labdien, ja izmācas par ēdināšanas pakalpojumu speciālistu uz pasažieru kuģiem pēc tam var tikt strādāt tikai uz kuģi vai arī, piemēram, restorānā?

    10. Arturs
      19.06.2018 at 19:59

      Kādas svešvalodas ir vajadzīgas, un vai var iestāties ar sliktām krievu valodas zināšanām?

      • 20.06.2018 at 12:04

        Labdien!

        Mācības mūsu skolā notiek valsts valodā (latviešu valoda). No svešvalodām, kā primārā – ir angļu valoda. Otra svešvaloda pēc izvēles – krievu vai vācu.

    11. Deniss
      30.09.2018 at 19:55

      Vai ir iespēja iestāties jūsu tehnikumā, ja mācību gads jau ir sācies?

    Komentēt

    *

    *

    Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligāti aizpildāmie lauki ir atzīmēti.*