Programma: Ēdināšanas pakalpojumi
Iegūstamā kvalifikācija: vidējā izglītība un Kuģu pavārs – 3. profesionālās kvalifikācijas līmenis
Mācību ilgums: 4 gadi
Vairāk par programmu |
Programmas akreditācijas Nr. |
|
Iegūstamais kvalifikācijas dokuments |
Diploms par profesionālo vidējo izglītību |
Mācību laikā jāapgūst: |
Vispārizglītojošie mācību priekšmeti
Profesionālie mācību priekšmeti:
- Kuģa uzbūve
- Drošība uz kuģa (Soloss)
- Miltu izstrādājumu gatavošana
- Ēdienu gatavošanas tehnoloģija
- Tehnoloģiskās dokumentācijas izstrāde
- Uzņēmējdarbības pamati
- Dokumentu pārvaldība
- Profesionālās datorprogrammas
- Sabiedrības un cilvēka drošība
- Viesu apkalpošanas organizācija
- Pārtikas produktu prečzinība
- Ēdināšanas uzņēmuma darba organizācija
- Ēdienu noformēšanas pamati
- Ēdināšanas uzņēmuma iekārtas
- Kalkulācija un uzskaite
- Sanitārija un higiēna
- Darba un saimnieciskās tiesības
- Profesionālās svešvalodas
Mācību laikā nodrošinātas praktiskās nodarbības darbnīcās, prakse un kvalifikācijas prakse. |
Prakses vietas: |
Dažādos Latvijas ēdināšanas uzņēmumos, uz dažādām pasažieru prāmju līnijām u.c. |
Prasības iepriekš iegūtajai izglītībai: |
Pamatizglītība |
Iesniedzamie dokumenti: |
- Apliecība par pamatizglītību
- Sekmju izraksts
- Iesniedzot dokumentus, uzrādīt pasi
- 4 fotokartītes 3×4 cm
- Medicīniskā izziņa (veidlapa Nr. 027/u)
- Citu valstu pilsoņiem pastāvīgās uzturēšanās atļauja
|
Uzņemšanas kritēriji |
Ņemot vērā iepriekšējās izglītības mācību sniegumu vidējo vērtējumu
Pārrunas
|
Iegūtās prasmes pēc programmas apguves: |
- Plānot savu darbu un visu saistīto resursu racionālu izmantošanu
- Pārbaudīt tehnoloģisko iekārtu, aprīkojuma, inventāra gatavību darbam
- Uzturēt darba vietu un darba vidi atbilstoši sanitārajām prasībām
- Kontrolēt tehnoloģisko karšu prasību un tehnoloģisko procesu ievērošanu ražošanas plūsmā
- Īstenot izejvielu un produktu izsekojamības prasības
- Pieņemt izejvielas un produktus no noliktavas un piegādātājiem
- Izvērtēt saņemto izejvielu un produktu atbilstību pavaddokumentiem un normatīvajiem aktiem
- Ievērot izejvielu un produktu uzglabāšanas režīmus un prasības
- Sagatavot izejvielas un produktus ražošanas procesam
- Veikt sagatavoto izejvielu un produktu pieņemšanu un ievietošanu noliktavās
- Veikt izejvielu un produktu pirmapstrādi
- Kontrolēt izejvielu un produktu apriti ražošanas procesā
- Veidot tehnoloģiskās kartes ēdieniem un dzērieniem
- Veidot kalkulācijas kartes ēdieniem un dzērieniem
- Veidot ēdienkartes
- Nodrošināt tehnoloģiskās dokumentācijas pielietošanu ražošanas procesā
- Aizpildīt ražošanas procesa uzskaites un atskaites dokumentāciju
- Veikt inventarizāciju
- Gatavot starpproduktus
- Gatavot ēdienus un dzērienus
- Uzraudzīt ēdienu kvalitātes izmaiņas gatavošanas laikā
- Gatavot veselīgu uzturu
- Attīstīt Latvijas produktu gatavošanas tradīcijas
- Noformēt ēdienus
- Sagatavot ēdienus pasniegšanai
- Piemērot atbilstošu uzglabāšanas veidi dažādi sagatavotiem produktiem
- Nodrošināt produktu grupu saderību un produkta uzglabāšanas principus un derīguma termiņus uzglabāšanas procesā
- Nodrošināt produktu, izejvielu, starpproduktu un gatavo ēdienu racionālu apriti uzņēmumā
- Noteikt galda klājumam atbilstošus galda traukus, piederumus, galda veļu
- Organizēt galdu klāšanu atbilstoši apkalpošanas veidam
- Pieņemt pasūtījumu, uzklausot viesu vajadzības un vēlmes
- Koordinēt pasūtījumu izpildi
- Sadarboties ar kolēģiem darbu plānošanā un izpildē dažādos termiņos
- Sazināties valsts valodā
- Pielietot informācijas un komunikāciju tehnoloģijas dažādu profesionālo dokumentu sagatavošanā
- Ievērot darba tiesību, darba aizsardzības un vides aizsardzības prasības
- Ievērot ugunsdrošības, civilās aizsardzības un elektrodrošības noteikumus
- Organizēt darba vietu atbilstoši darba drošības prasībām
- Nelaimes gadījumā rīkoties atbilstoši situācijai un sniegt pirmo palīdzību cietušajiem
- Iesaistīties uzņēmuma darbības attīstībā
- Pilnveidot profesionālai darbībai nepieciešamās zināšanas
- Lietot profesionālo terminoloģiju vismaz divās svešvalodās
|
Pēc profesionālās kvalifikācijas iegūšanas jaunietis var: |
- Strādāt viesmīlības nozares uzņēmumos, kas nodarbojas ar ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu
- Vadīt ēdināšanas uzņēmuma ražošanas un apkalpošanas procesus
- Turpināt izglītoties augstākās izglītības iestādēs
- Paaugstināt profesionālo kvalifikāciju uzņēmumos, kursos un semināros
|
Labdien, kādai jābūt vidējai atzīmei beidzot skolu , lai tiktu Ēdināšanas pakalpojumos uz pasažieru kuģa?
Labdien!
Vidējam vērtējumam jābūt vismaz 6 balles.
Ar cieņu, skolas administrācija
Kuros datumos būs pārrunas?
Labdien!
Pārrunu datumi vēl nav zināmi.
Ar cieņu, skolas administrācija
Labdien!
Ja ir vidējā izglītība, tad var pieteikties par kuģa pavāru, un cik ilgi jāmācās?
Labdien!
Šajā profesijā uzņem ar pamatizglītības dokumentiem (var mācīties arī, ja ir vidējā izglītība, bet jāiesniedz pamatizglītības dokumenti). Jāmācās 1 gadu.
Ar cieņu, skolas administrācija
Sveiki. Ja esmu beigusi 10 klases man būtu jāmās 4 gadi jūsu tehnikumā, piemēram par ēdināšanas pakalpojumu programmā?
Labdien!
Jā, 4 gadi profesijā Ēdināšanas pakalpojumu speciālists ar vidējo izglītību. Bet var mācīties arī ESF grupa – 1 gadu par Kuģa pavāru, bet tas būs bez vidējās izglītības.
Labdien!
Vai ir iespēja mācīties par ”Ēdināšanas pakalpojumu speciālists uz pasažieru kuģiem”, ja vidējā atzīme ir 5,5 balles, un nav neviena nesekmīgā vērtējuma?
Labdien!
Jā, ir iespējams mācīties ar šādiem vērtējumiem.
Labdien!
Vai tikai 13. jūnijā var pieteikties ?
Labdien!
Nē, visu vasaru varēs pieteikties.
Labdien! Vai ir iespėja mācīties par Ēdināšanas speciālistu uz pasažieru kugiem, ja vidējā atzīme ir 5,25, bet eksāmeni ir nokārtoti labi?
Labdien!
Jā, ir iespējams mācīties.
Ja ir viena nesekmīga atzīme, nenoliku matemātikas eksāmenu, tad neskatoties uz to, var iestāties?
Labdien!
Var iestāties, tikai jārēķinās, ka uz šo profesiju ir daudz gribētāju un tas nozīmē, ka būs konkurss, kurā ņems vērā attestāta vidējo vērtējumu.
Labdien, ja izmācas par ēdināšanas pakalpojumu speciālistu uz pasažieru kuģiem pēc tam var tikt strādāt tikai uz kuģi vai arī, piemēram, restorānā?
Labdien!
Ir iespējams strādāt jebkurā ēdināšanas uzņēmumā
Kādas svešvalodas ir vajadzīgas, un vai var iestāties ar sliktām krievu valodas zināšanām?
Labdien!
Mācības mūsu skolā notiek valsts valodā (latviešu valoda). No svešvalodām, kā primārā – ir angļu valoda. Otra svešvaloda pēc izvēles – krievu vai vācu.
Vai ir iespēja iestāties jūsu tehnikumā, ja mācību gads jau ir sācies?
Labdien!
Jā, ir iespējams
Vai der uzrādīt ID karti ? Un vai var dokumnetus iesniegt vairākās skolās.
Var uzrādīt ID karti.
Ir tiesības dokumentus iesniegt vairākās skolās.
Labdien!
Vai jūsu skolā var mācīties uz kuģa pavāru neklātienē ar iepriekš iegūto izglītību – Ēdienu gatavošanas tehnoloģiju specialists ar vidējo izglītību un Zeļļa amata diplpmu?
Iepriekš pateicos
Labdien!
Nē, nav iespējams
Vai var mācīties jau ar iepriekš iegūtu Ēdināšanas pakalpojumu speciālista diplomu?
Labdien!
Jā, ir iespēja mācīties